sábado, 23 de febrero de 2013



Les platges de Sagunt.







                                                                           







Vista de satèlit dels márgens de la Platja.  Des de Puçol a Almenara.

Les platges de Sagunt són d'aigües clares i de sorra fina en la majoria dels seus tretze Km d'extensió, són considerades les millores de la comunitat valenciana. Les del Port i l'Almardà tenen el guardó de bandera blava dels mars nets d'Europa, per la qualitat de l'aigua de bany i pels servicis sanitaris, lúdics i de seguretat; Corint i Malvarrosa, al nort del terme municipal també són excel·lents des del punt de vista ecològic mediambiental.

Característiques d'estes platges són les dunes, formades per l'acció del vent sobre la sorra, que han sigut fixades per la vegetació autòctona. La platja del Port té un aspecte més urbà i animat. En estiu, instal·lacions temporals oferixen lloguer de taules de windsurf i a poqueta nit la música en pubs i bars convida a gaudir de la càlida nit. En la platja del Port de Sagunt, s'ha inagurat el servici de platges accessibles o platges sense barreres, que possibilita que les persones amb minusvalidesa puguen accedir-hi.

Platja del Port.

De sorra fina, es troba al nort del Port, que li serveix de contenció dels vents del sud. El seu entorn, una zona de dunes fixades per vegetació i canyaverals li donen una imatge molt atractiva.
En estiu alberga instal·lacions temporals de lloguer de taules de surf. És una platja accesible i compta amb nombrosos servicis per a persones amb mobilitat reduïda.
 

Platja Almardà

És una platja oberta de 2 km, formada per sorra i grava. El seu major atractiu és el cordó de dunes de gran valor ecològic que té per la banda de  ponent.

  

Platja Corint-Malvarrosa

En l'extrem més septemtrional de Sagunt, és una platja tranquil·la on es barreja sorra fina i gruixuda, tancada per un cordó de dunes, en les quals creix abundant vegetació mediterrània. Ideal per als que preferixen un bany sense aglomeracions i amb una zona nudista.



Fotos d'una altra època


















Festa a Sagunt

En 2011 tornaren els ànecs a l'aigua en Sagunt. Les festes del Port de Sagunt 2011 recuperaren la tradició de les cucanyes marítimes. La festa consisteix en alliberar ànecs en l`aigua del port perquè els veïns de Sagunt els agafen nadant. Esta tradició se celebra el 15 d'agost en el port de Sagunt.
Un col·lectiu en defensa dels animals va denunciar esta pràctica. D'ença 2006, rere una sentència judicial, se celebraren les cucanyes d'esta manera però l'ayuntament hagué de pagar multes. En 2010 s'utilitzaren pilotes de plàstic en comptes d'ànecs. Ara és l`ajuntament qui legisla aquest tema, per la qual cosa, els ànecs tornen a l`aigua de sagunt.




 

No hay comentarios:

Publicar un comentario